2014. június 14., szombat

Fűszervajas,zsályás vagdalt...petrezselymes,babos"lecsóval"..pirítóssal.

Sokszor készítek pljeskavicát, most átalakítottam.
Csak darált marhám volt--ehhez keresgéltem hozzávalókat.
A petrezselymes lecsóból pedig volt jó 2-3 merőkanálnyi maradvány,
ebből lett egy jó ebéd.

Hozzávalók:

  • 500gr darált marhahús
  • 1 nagy fej hagyma --kockázva
  • só,durvabors
  • kanálnyi mustár,csípős krém
  • 50gr zőldfűszeres vaj
  • 2-3 zsályalevél vagdalva
  • liszt,olaj
  • "petrezselymes" lecsó néven a blogomban....2-3 merőkanálnyi
  • 1 db paradicsomos,chilis babkonzerv
  • balzsamecet
A darált marhát,hagymát,fűszereket,vajat,mustárt,zsályát kézzel összedolgozom,lehetőleg
előző nap,hogy egy kicsit összeérjenek az ízek.
Vizes kézzel lapos pogácsákat formázok,lisztben megforgatom,forró olajon mindkét oldalát
pirosra sütöm. Kb.4-5 perc alatt készen van.
Ebből a mennyiségből 8db nagyobb húspogi lesz.
A babkonzervet ,petrezselymes lecsót összeforralom--balzsamecettel pikánssá ízesítem.
A fűszeres pogikat,a babos ,petrezselymes lecsóval tálalom.
A fűszeres vaj,zsálya egy különleges ízt ad a húsnak,a balzsamecet pedig a babos lecsót teszi 
finomabbá.
Természetesen grillrácson elkészítve még jobb.
Jó étvágyat kívánok...Mari

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése