Próbáltam nem pörköltet készíteni, gombával egyebekkel ízesítettem.
Köretet is megválasztottam...sajttal töltött puliszkagombócokkal...isteni lett.
Hozzávalók:
- 1db vaddisznócomb....csontozva,tisztítva kb.másfél kg.
- 2 szelet házi füstölt szalonna kockázva
- 4 db hagyma kockázva
- 3+3 gerezd fokhagyma reszelve
- 1 db paradicsom héja nélkül kockázva
- 1 db paprika kockázva
- 2-3 kanál sűrített paradicsom
- só,bors,pici házi vegeta,piros paprika
- egy bögre vörösbor
- 30-35 dg gomba gyalulva
Sajtos gombóc
http://marizei.blogspot.hu/2014/01/sajtoslilahagymas-puliszkagomboc.html
A szalonnát kisütöm,majd hozzáadom a hagymát,fokhagymát később a paprikát,paradicsomot,pörköltalapot készítek.Beleteszem az előkészített vadhúst,amikor rotyog
nagy lángon akkor adom hozzá a vörösbort..fedő nélkül főzöm,hogy elpárologjon az alkohol,majd a sűrített paradicsom jön hozzá,most már fedő alatt lassú tűzön főzöm.Felénél adom hozzá a gombát,amikor pedig készen van az utolsó percekben a másik adag fokhagymát.
Utánaízesítem,ha kell még csípőssel.
Köretként a sajttal töltött puliszkagombóccal fogyasztottuk.
Jó étvágyat kívánok ..MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése