Csirkét akartam sütni,újkrumplival....aztán volt maradék lilakáposzta,azt megsütöttem és ott
várakozott a hűtőben egy csokor Pak Choi....igy lett ezekkel egy jó ebédecske.
Pok Choival csak most találkoztam...próbáltam salit varázsolni belőle.
A csirke sem a megszokott,mert sütés előtt kapott egy kicsi szarvasgombás olajos spriccet.
Hozzávalók::
- csirkecombok,csirkeszárnyak
- csirke fűszerkeverék
- házi füstölt szalonna csíkozva
- szarvasgomba olaj--spray
- vaj,friss fűszerek...zsálya,kakukkfű,rozmaring,fokhagyma
- új krumpli
- petrezselyem
- 1 csomag Pok Choi
- só,bors,balzsamecetkrém
- olaj
- fél lilakáposzta
A csirkehúst fűszerezem--kivajazott tepsibe teszem,közé fokhagymagerezdeket..tetejére szalonnacsíkok...szarvasgomba olajos spricc...friss fűszerek..két kanálnyi olaj.
A húst sütőben pirosra sütöm,fólia nélkül.
A krumplit tisztítom,félbe vágom,sós vízben megfőzöm,leszűröm.Olajon megpirítom,petrezselyemmel megszórom.
A lilakáposztát vastagabb csíkokra vágom. Wookban olajat forrósítok,beledobom a fokhagymát,rá a lilakáposztát---roppanósra sütöm.Ízesítés só,bors,pötty cukor,balzsamecet.
Pok Choit megmosom,leszárítom,félbe vágom. Olajon mindkét oldalát megsütöm,pár perc alatt. Ezt is sózom,borsozom,balzsamecetkrémmel ízesítem....vegyes magokkal megszórom.
A finom csirkehusit petrezselymes krumplival, sült káposztával,magos Pok Choival fogyasztjuk.....különleges ízvilág.
Jó étvágyat kívánok...MARI
Nagyon ügyes vagy és roppant gusztusosak a tányérjaidon elrendezett ételek.
VálaszTörlés