Készítettem már sertéssel,vegyesen.....most pulykanyakkal,pulykazúzával ...kíváncsi voltam.
Ez is nagyon fincsi lett. Természetesen más más húsfélével...újabb ízek jönnek létre.
Zsuzsika --kár,hogy nem voltál itt!!
Hozzávalók:
- 1 db pulykanyak tisztítva...darabolva
- 1 kg pulykazúza tisztítva
- 2 szelet házi füstölt szalonna kockázva
- 1 db nagyobb káposzta ..nagyobb cikkre vágva
- 2 db hagyma kockázva
- 3-4 db + 5 gerezd fokhagyma kockázva
- 2 kanál sűrített paradicsom
- piros paprika
- só,bors,házi vegeta, chili dara
- egy nagy csomag kapor
- pötty ecet
A szalonnát pirítom,hozzáadom a hagymát,fokhagymát..pirospaprikát...pörköltalapot készítek.Hozzáadom a pulykanyakat,pulykazúzát.. annyi vizet adok hozzá,hogy épp ellepje.
Ízesítem .Amikor puhul a husi ...a káposztát teszem rá,felöntöm vízzel.....adok hozzá egy pötty ecetet...lassan puhára főzöm....végén még a második adag fokhagyma és a kapor ízesítés jön hozzá....pár perc és kész.
Jó étvágyat kívánok Mari
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése