2017. szeptember 20., szerda

Zsuzsi lucskos káposztája...most pulykával.

Zsuzsi lucskos káposztája ...marhalábszárral egy álom.
Készítettem már sertéssel,vegyesen.....most pulykanyakkal,pulykazúzával  ...kíváncsi voltam.
Ez is nagyon fincsi lett. Természetesen más más húsfélével...újabb ízek jönnek létre.
Zsuzsika --kár,hogy nem voltál itt!!






Hozzávalók:

  • 1 db pulykanyak tisztítva...darabolva
  • 1 kg pulykazúza  tisztítva
  • 2 szelet házi füstölt szalonna kockázva
  • 1 db nagyobb káposzta ..nagyobb cikkre vágva
  • 2 db hagyma kockázva
  • 3-4 db + 5 gerezd fokhagyma kockázva
  • 2 kanál sűrített paradicsom
  • piros paprika
  • só,bors,házi vegeta, chili dara
  • egy nagy csomag kapor
  • pötty ecet



A szalonnát pirítom,hozzáadom a hagymát,fokhagymát..pirospaprikát...pörköltalapot készítek.Hozzáadom a pulykanyakat,pulykazúzát..  annyi vizet adok hozzá,hogy épp ellepje.
Ízesítem .Amikor puhul a husi ...a káposztát teszem rá,felöntöm vízzel.....adok hozzá egy pötty ecetet...lassan puhára főzöm....végén még a  második adag fokhagyma és a kapor ízesítés jön hozzá....pár perc és kész.




















Jó étvágyat kívánok Mari

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése