Zöldbabaleves hússal ,hús nélkül mindig finom.Mirelit bab mindig van itthon,húsmaradék is,így gyorsan össze tudom dobni.
Hozzávalók:
450gr-os ceruzabab
2db sárgarépa--karikázva
1db fehérrépa-karikázva
1db hagyma kockázva
fél füstölt szűzérme--kockázva
1 kanál sűrített paradicsom
1 kanál liszt
fél kanál pirospaprika
só,bors,házi vegeta,chilidara,tárkony
tejfől
1 tojással,liszttel,petrezselyemmel--galuska
Olajon a hagymát piritom,hozzáadom a sárgarépát,zöldséget,majd a lisztet,ezzel is kevergetem,a pirospaprikával megszórom.Felöntöm legalább másfél liter vízzel,ízesítem,a füstölthusit és paradicsompürét is hozzáteszem.Kb, fél óra főzés utánn a ceruzababot kettétöröm és azzal főzöm tovább.Végén a petrezselymes galukát is beleszaggatom.Lehet tejföllel,vagy anélkül,,,ecettel is lehet savavnyítani.Nagyon finom leveske.
Jó étvágyat kívánok...MARI
Csodás mint mindig minden ételed. Gratulálok.
VálaszTörlés