2023. április 19., szerda

Székelykáposzta pulykanyakkal,zúzával.

 Székelykáposzta inkább téli ételnek mondható,most még nincs meleg ,így pont jól jött.Nem a szokásos összetevőkkel készült,a pulykanyak,jó puhára főzve a zúzával...jó cupp-cuppos lett.
















Hozzávalók:

2 doboz pulykanyak

800 gr zúza

2-3 szelet házi füstölt szalonna--nagyobb darabra vágva

100gr házi füstölt kolbász karikázva

3-4 db hagyma --kockázva

4 gerezd fokhagyma reszelve

fél pohár sűritett paradicsom

2 zacskó savanyú káposzta

1 pohár tejföl,2 kanál liszt --habarás

só,bors,borsikafű,3-4 babérlevél,chilidara,metélőhagyma,pirospaprika

A  szalonnát,kolbászt kicsit pirítom olajon,hozzáadom a hagymát,fokhagymát,pirospaprikával,paradicsommal pörköltalapot készítek.A húsokat is beleteszem és annyi vizet,hogy ellepje.Fűszerezem.Lassú tűzön főzöm.Amikor puhulnak a húsok,a savanyúkáposzta kerűl hozzá.Ha készen van,habarom,jól összefőzöm--utána ízesítek,ha kell.Nagyon szeretjük ezt a változatot.Aránylag gyorsan elkészűl.Tejfől jöhet még hozzá és az elmaradhatatlan puha kenyér!!!Nagyon finom.




 

Jó étvágyat kívánok....MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése