Székelykáposzta inkább téli ételnek mondható,most még nincs meleg ,így pont jól jött.Nem a szokásos összetevőkkel készült,a pulykanyak,jó puhára főzve a zúzával...jó cupp-cuppos lett.
Hozzávalók:
2 doboz pulykanyak
800 gr zúza
2-3 szelet házi füstölt szalonna--nagyobb darabra vágva
100gr házi füstölt kolbász karikázva
3-4 db hagyma --kockázva
4 gerezd fokhagyma reszelve
fél pohár sűritett paradicsom
2 zacskó savanyú káposzta
1 pohár tejföl,2 kanál liszt --habarás
só,bors,borsikafű,3-4 babérlevél,chilidara,metélőhagyma,pirospaprika
A szalonnát,kolbászt kicsit pirítom olajon,hozzáadom a hagymát,fokhagymát,pirospaprikával,paradicsommal pörköltalapot készítek.A húsokat is beleteszem és annyi vizet,hogy ellepje.Fűszerezem.Lassú tűzön főzöm.Amikor puhulnak a húsok,a savanyúkáposzta kerűl hozzá.Ha készen van,habarom,jól összefőzöm--utána ízesítek,ha kell.Nagyon szeretjük ezt a változatot.Aránylag gyorsan elkészűl.Tejfől jöhet még hozzá és az elmaradhatatlan puha kenyér!!!Nagyon finom.
Jó étvágyat kívánok....MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése