2024. szeptember 19., csütörtök

Nektarinos juhtúróval töltött csirkecombok...

 

Szeretem a töltött húsokat,most épp csirkecombokat készítettem.Mindig másképp,más-más ízesítésekkel.Nagyon finom...vendégvárónak tökéletes,mert előre összerakható,végül csak sütni kell.


                                            




Hozzávalók:
9db-os csirkecomb csomag
2db bryndza
1csomag bacon
1db nektarin --kockázva
1db kaliforniai paprika--kockázva
koktélparadicsom
1db hagyma --kockázva
3-4 gerezd fokhagyma
sajtszeletek
100gr reszeltsajt
1 főzőtejszín
só,bors,toscan fűszer,pici chilidara,fokhagymapor,metélőhagyma

A csirkecombok csontját kiszedem,bőre megmarad,fűszerezem.
A juhtúróhoz hozzáadom a paprikát,nektarint,kanálnyi reszeltsajtot,fűszereket-összedolgozom.Ezt a csirkecomb bőre alá és a csont helyére teszem,baconnal körbetekerem..Nagy kerek tepsit kikenek kevés kacsazsírral és a töltött combokat beleteszem,mellé a kockázott paprika felét,fokhagymát.Sütőben először fólia alatt--kb.fél órát--utána ..fólia nélkül sütöm.Amikor már készen van,akkor teszem mellé a koktélparadicsomokat,tetejére pedig a sajtszeleteket,közé pedig reszeltsajtot.Pár percet visszateszem a sütőbe.Petrezselyemmel díszítem.
Cukkinis barnarizzsel tálalom.

                                          






Jó étvágyat kívánok...MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése