2013. szeptember 27., péntek

Kapros, juhtúrós puliszka

Puliszkamániásnak mondhatom magam....ez az egyik a sok közül,hiszen édesen sósan imádni való étel...

Hozzávalók:
  •  20dg kukoricadara  /vagy instant polenta/
  • só,bors
  • 2 lilahagyma,
  • 20dg juhtúró, 
  • 1 ½  doboz tejföl,
  • 20dg trapista sajt,
  • 1 csokor  friss kapor,
  • metélőhagyma, 
  • 1 cukkini,
  • 1 sárgarépa, 
  • margarin,
  • 2 gerezd fokhagyma.


A puliszkát közepes sűrűségűre főzöm--- amikor kész, hozzáadok  1 evő  margarint,1 kockázott lilahagymát,sót,borsot.
A juhtúrót, apróra vágott kaprot,sót,borsot, fél doboz tejfölt összedolgozom.
A cukkinit ,lilahagymát,sárgarépát karikázom--- pici olajon,fokhagymával-teflonban ropogósra sütöm.—félreteszem. A puliszkát összerakom. A fele mennyiséget a kimargarinozott jénaiba teszem,
majd a bekevert juhtúró—pár pötty tejföl,és a reszelt sajt fele következik—végül befedem a puliszka másik felével. Tetejét tejföllel megkenem. Sütőben  kb.20 percet sütöm. Kiveszem—5 perc alatt ráolvasztom a sajtot. Legvégén  rárendezem a sült zöldségeket….ezeket picit sózom. Metélővel megszórom.
Nagyon finom önmagában—de grillezésnél—húsok mellé nélkülözhetetlen.
A zöldségek nélkül töltött káposzta—és pörköltek kísérője.
Vegetáriánus  barátaink kedvence.


2 megjegyzés:

  1. Nagyon finom volt!!!

    A francia vendégeim vasárnap teljesen odavoltak érte!!!!!!!

    Köszönöm még egyszer!

    VálaszTörlés
  2. Marika, itt Mexikoban nincs igazi kapor. Milyen mas fuszert javasolsz?

    VálaszTörlés