Puliszkamániásnak mondhatom magam....ez az egyik a sok közül,hiszen édesen sósan imádni való étel...
- 20dg kukoricadara /vagy instant polenta/
- só,bors
- 2 lilahagyma,
- 20dg juhtúró,
- 1 ½ doboz tejföl,
- 20dg trapista sajt,
- 1 csokor friss kapor,
- metélőhagyma,
- 1 cukkini,
- 1 sárgarépa,
- margarin,
- 2 gerezd fokhagyma.
A puliszkát közepes
sűrűségűre főzöm--- amikor kész, hozzáadok
1 evő margarint,1 kockázott
lilahagymát,sót,borsot.
A juhtúrót, apróra vágott
kaprot,sót,borsot, fél doboz tejfölt összedolgozom.
A cukkinit
,lilahagymát,sárgarépát karikázom--- pici olajon,fokhagymával-teflonban ropogósra
sütöm.—félreteszem. A puliszkát összerakom. A
fele mennyiséget a kimargarinozott jénaiba teszem,
majd a bekevert juhtúró—pár
pötty tejföl,és a reszelt sajt fele következik—végül befedem a puliszka másik
felével. Tetejét tejföllel megkenem. Sütőben
kb.20 percet sütöm. Kiveszem—5 perc
alatt ráolvasztom a sajtot. Legvégén
rárendezem a sült zöldségeket….ezeket picit sózom. Metélővel megszórom.
Nagyon finom önmagában—de
grillezésnél—húsok mellé nélkülözhetetlen.
A zöldségek nélkül töltött
káposzta—és pörköltek kísérője.
Vegetáriánus barátaink kedvence.
Nagyon finom volt!!!
VálaszTörlésA francia vendégeim vasárnap teljesen odavoltak érte!!!!!!!
Köszönöm még egyszer!
Marika, itt Mexikoban nincs igazi kapor. Milyen mas fuszert javasolsz?
VálaszTörlés