Ez a receptem is a kedvencek közé tartozik.Szerepelt már gasztro újságban is.Lehet önálló fogásként előétel vagy egy fincsi vacsora. .
Hozzávalók:
- 2 db egyforma méretű –közepes cukkíni
- 1 doboz baby sárgarépa konzerv
- 1 zacskó magozott olivabogyó
- koktélparadicsom
- saláta levél
- só
- bors
- fokhagyma
- oregano
- 25 dg tehéntúró
- 10 dg juhtúró
- vaj
A cukkínit hosszában
sajtvágóval felszeletelem—sütőlapon mindkét oldalát megfonnyasztom.
Lerakom sózom,borsozom,fokhagymaporral
megszórom,egy pötty olivával megöntözöm—állni hagyom. A túrókat egy evő
vajjal, fokhagymával,sóval,durva borssal,kevés
oreganoval összedolgozom.
A sárgarépát akkora
darabokra vágom, mint amilyen széles a cukkíni. Salátalevéllel kibélelek egy
tálat.
A túróból gombócot
készítek—közepébe a sárgarépa kerül—és körbetekerem a cukkinivel—egymás mellé
rendezem a tálon. Körberakom a maradék répával, koktélparadicsommal,
olivabogyóval. Tetejét megszórom friss metélővel. Mindegyik göngyölegbe pici
rozmaringágat szúrok. Szép és finom.
Grillhúsok mellé
kiváló.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése