Hozzávalók:
- 5-6 db padlizsán
- 2 hagyma
- 2gerezd fokhagyma
- só,bors
- teáskanál mustár,egy pötty citromlé
- oregano
A padlizsánt megmosom,szárazra törlöm,hústűvel megszurkálom.
A gázon--öntöttvas sütőlapon égettre sütöm.
Hideg víz alá nyomom egy pillanatra--és rögtön lejön a héja. Szűrőre teszem,megsózom,így kijön a keserű leve.A hagymát kockázom,olajon sárgára párolom,hozzáadom a fokhagymát--hagyom kihűlni.Tálba teszem a padlizsánt,a hagymát,sót,borsot mustárt,egy evő olajat, oreganot, kézi mixerrel pépesítem.
Tálaló edénybe teszem--tetejét megszórom metélővel,aszaltparadicsom csíkokkal, lilahagymával,paradicsommal díszítem.
Ha nagyobb mennyiségű padlizsánhoz jutunk--akkor télire is eltehető fagyasztóba.Sütés után,héja nélkül zacskóba téve eláll a hűtőbe.Ha felhasználásra kerül,akkor hagyma pirítástól folytatható.
Jó étvágyat kívánok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése