Lencsefőzelék --sült kolbásszal
Szerintem a lencsét mindenki szereti.Nemcsak főzelék,leves hanem saláta is varázsolható belőle.Ha főzit készítek sült kolbásszal,sült hússal,fasírttal,pörkölttel fogyasztjuk.Ez is megunhatatlan.Ugye Ti is szeretitek???
Hozzávalók:
- fél kg lencse
- egy reszelt sárgarépa
- fél reszelt zeller
- 1 hagyma,.2 gerezd fokhagyma-reszelve
- 1 pohár tejföl
- liszt
- babérlevél
- vegeta egy csipet,só,bors
- 3 evő paradicsompüré
- petrezselyem
- 3pár debreceni kolbász
A lencsét beáztatom.A hagymát,reszelt zöldségeket,fokhagymát egyszerűen olajon megpirítom egy kicsit,majd rádobom a beáztatott lencsét.Felöntöm annyi vízzel ,hogy ellepje.Beleszórom az ételízesítőt,sót,borsot,és a 4-5 babérlevelet,paradicsompürét.Puhára főzöm.Tejfölös,lisztes habarással sűrítem.A kisült debreceniket kettévágom...az étel tetejére rendezem,apróra vágott petrezselyemmel megszórom.Balzsamecettel savanyítható--ízlés szerint.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése