Én az utóbbit választottam.Gyors és finom kategória.
A laskagombát pedig imádjuk.
Hozzávalók:
- 6 szelet vékonyabbra vágott tarja
- só,bors sertés keverék,szemes mustár
- fél pohár fehérbor
- 500 gr laskagomba
- petrezselyem,metélő
- 3-4 gerezd fokhagyma --szeletelve
- olaj
- rizs-fél bögrényi --utasítás szerint megfőzve
Egy nagyobb serpenyőben--amiben elfér a hús--olajat forrósítok,mindkét oldalát kérgesítem a tarjának.Hozzáöntöm a fél pohárnyi bort,fedő alatt párolom,majd fedő nélkül a sütőben pirosra sütöm.Kiveszem a serpenyőből--letakarom.
A laskának levágom a keményebb tönk részét--szétszedem,megmosom--óvatosan kinyomom
belőle a vizet... hosszában félbevágom.
Azt az edényt használom,amiben sült a hús....felforrósítom---benne a finom húsi,mustármag maradványok--a fokhagymát dobom bele,majd a laskát--nagy lángon pirítom.
Ízesítem sóval,durva borssal metélővel,petrezselyemmel.Kívánság szerint---balzsamecettel.
Rizst előírás szerint megfőzöm.
A tarját ,rizzsel, laskagombával tálalom.
Fantasztikusan finom,látszik az ízes mustármag--látványra sem utolsó.
Jó étvágyat kívánok...MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése