Ebben a melegben korán reggel összedobom.A húst előző nap bepácolom,azt is csak bedobom a sütőbe,mire meleg lesz,már minden készen van.
Hozzávalók:
- fél kg tisztított zöldborsó vagy fagyasztott
- 1 tejföl
- 2-3 kanál liszt
- só,bors,vegeta,egy pötty cukor
- petrezselyem vagy metélőhagyma
- 1 kg oldalas
- oldalas fűszerkeverék,2-3 kanál mustár
- 2 hagyma,3-4 gerezd fokhagyma felvágva
sűrítem. Metélővel vagy petrezselyemmel megszórom.
Az oldalast előző este befűszerezem,olajjal meglocsolom,hűtőbe teszem.
Másnap csak vizet öntök alá,hagymákat hozzáadom--párolom,majd mehet a sütőbe---pirosra sütöm.
Zsírral készítve,finom tunkolós szaftot nyerünk.
Jó étvágyat kívánok...MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése