2015. december 10., csütörtök

Kacsasült --kétféle párolt káposztával,hagymás puliszkagombóccal,sült krumplival

Kacsa mindig finom--elkészítése egyszerű.Köret pedig --kívánság szerint.Ha nem jó a lila káposzta jöhet mellé rendes--na meg a puliszka és a krumpli sem maradhat le.





Hozzávalók:
  • kacsacombok,kacsamell
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 1 pohár száraz fehérbor
  • só,bors,rozmaring
  • 1 közepes édeskáposzta
  • 1 közepes lilakáposzta
  • 1-1 hagyma
  • só,bors,pötty cukor,pötty ecet,kömény
  • 15 dg kukoricadarából puliszka--belekeverve 1 db kockázott hagyma
  • 80 dg apró,egyforma krumpli
A kacsát megtisztítom--fűszerezem,zsírozott tepsibe teszem,leöntöm a borral,rádobálom a fokhagymát--először fólia alatt,majd anélkül pirosra sütöm---locsolgatom közben.
A káposztákat külön külön legyalulom a hagymával--és forró olajon cukorral,sóval,borssal fűszerekkel megpárolom ,lepirítom.
A puliszkát is elkészítem.
A krumplit héjában megfőzöm,majd megtisztítom,forró olajban kisütöm.
Tálaláskor a kacsát kiszedem a tepsiből,ráteszem a fokhagymát,friss rozmaringgal díszítem.


Jó étvágyat kívánok...MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése