burgonya,burgonya....kész is lett --finom lett....röviden.
Hozzávalók:
- 1kg-os pulykacomb--csontozva
- pulyka fűszerkeverék
- 1 szelet házi füstőltszalonna-csíkozva
- 2 gerezd fokhagyma..szelve
- 1 hagyma ...cikkekre vágva
- fél paprika
- fél paradicsom
- 2 db cukkini..héjastól--kockázva
- 30 dg gomba szelve
- 2-3 gerezd fokhagyma kockázva
- 1 kis édesburgonya
- 2 db burgonya
- 2 kanál tejföl
- 1 kanál vaj
- só,bors,metélőhagyma,oregano
Pulykacombot tisztítom,csontot kiveszem.Majd a húst kifektetem,bőrével lefele,bevagdosom,
fűszerezem,mélyedésekbe teszem a szalonnacsíkokat,fokhagymát,olajozott tepsibe helyezem,még teszek rá hagymát,paprikát paradicsomot,meglocsolom olajjal,öntök alá
fél bögre vizet.Mehet a sütőbe--először fólia alatt,majd megfordítom és anélkül sütöm pirosra.
A cukkinit,fokhagymával forró olajon pirítom,sózom....csak roppanósra...ízesítem sóval,borssal,oreganóval...pötty balzsamecettel.
A gombát is fokhagymával forró olajon pirítom...rövid ideig nagy lángon,majd só,borsbalzsamecet,metélő kerül rá.
A kétféle burgonyát sós vízben megfőzöm,leszűröm,összetöröm,tejföllel,vajjal kikeverem.
A sült húsit gombával,cukkinivel és pürével fogyasztottuk.
Én még szoktam a köretre egy kis balzsamecetkrémet csöpögtetni...mert fincsi.
Kívánok jó étvágyat...Mari
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése