Legnagyobb meglepetésemre ő is ezt készítette...összehasonlítottuk, nagyon megdícsért,hogy
finomra sikeredett a Mari módra változat....boldog voltam nagyon,örültünk,hogy ugyanazt készítettük!!
Erről az ételről még annyit ...hogy a mi sóletünkhöz is tudnám hasonlítani.
Olvastam----ezt az ételt az afrikai rabszolgák vitték az országba.....kalória értéke is bizonyítja.
A receptek fekete babbal készültek,én nem kaptam--így óriás lóbabra esett a választás.
Készítsétek el--saját ízvilágotok szerint.
Hozzávalók---ahogy én készítettem.
- 30 dg lóbab...előző nap beáztatva
- 25 dg házi füstölt kolbász..nagyobb darabra vágva
- 30 dg házi füstölt comb ez is
- 30 dg csirkecomb..félbe vágva
- 20 dg szűzérme...ez is
- 2 szelet házi füstölt szalonna...csíkozva
- 2 hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 kanálparadicsompüré
- só,bors,chilipehely...pici házi vegeta
- 5-6 babérlevél
- petrezselyem
- narancs 2 - 3 db
- rizs...ízlés szerinti mennyiség
Itt addig fődögélt,míg a bab megpuhult.
Tálaláskor egy nagy csokor petrezselyem és narancsdarabok kerültek rá....isteni finom,különleges ízvilág!!!!!!!!!
Leírások szerint a rizst külön tálalják mellé.
Sarah --úgy készítette,hogy a babot a kolbásszal,szalonnával főzte,sütötte....narancsot tála-
láskor adta hozzá,a húst is külön sütötte.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése