2017. december 7., csütörtök

Hermelin-----pácolt camembert



Hermelin---pácolt,érlelt camembert sajt........már készítettem,csak nem tudtam,hogy ez a becsületes neve.........Mohánál,Vadász Marcsinál is hermelinként szerepelt.
Szóval..én hagymás camembertnek hívtam...ennél is maradok.
Roppant egyszerű..hagymás,fűszeres olajban...hűtőben csücsül ,vagy egy hétig....ez idő alatt a sajt jól beszívja az ízeket....pirítóssal csodás...lehet reggeli vagy épp vacsi......vagy??






Hozzávalók:

  • 1-2 db camembert sajt...négybe vágva
  • 1-2 lilahagyma..karikázva
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 4-5 babérlevél
  • olaj
  • só,színes szemes bors,chilidara,oregano,bazsalikom,rozmaring
Laposabb befőttes üvegecskébe alulra teszem a hagyma felét,a fűszerek felét,rá a camembert sajt,újra hagyma,fűszerek...majd leöntöm olajjal...lefedem...irány a hűtő.
Pirítóssal  isteni....de puha kenyérrel sem utolsó.










Jó étvágyat kívánok....MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése