Hermelin---pácolt,érlelt camembert sajt........már készítettem,csak nem tudtam,hogy ez a becsületes neve.........Mohánál,Vadász Marcsinál is hermelinként szerepelt.
Szóval..én hagymás camembertnek hívtam...ennél is maradok.
Roppant egyszerű..hagymás,fűszeres olajban...hűtőben csücsül ,vagy egy hétig....ez idő alatt a sajt jól beszívja az ízeket....pirítóssal csodás...lehet reggeli vagy épp vacsi......vagy??
Hozzávalók:
- 1-2 db camembert sajt...négybe vágva
- 1-2 lilahagyma..karikázva
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 4-5 babérlevél
- olaj
- só,színes szemes bors,chilidara,oregano,bazsalikom,rozmaring
Laposabb befőttes üvegecskébe alulra teszem a hagyma felét,a fűszerek felét,rá a camembert sajt,újra hagyma,fűszerek...majd leöntöm olajjal...lefedem...irány a hűtő.
Pirítóssal isteni....de puha kenyérrel sem utolsó.
Jó étvágyat kívánok....MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése