2018. április 16., hétfő

Süldőtarja,sült gomba,krumpli...céklasaláta

Nekünk bejött a süldő husi...minden fajtája...most tarját választottam,vékony bőrréteggel.
Elkészítve igazi finomság lett belőle.Hidegen,melegen tökéletes.
Egyben sütve,fűszerezve,töltve,megformázva.





Hozzávalók:

  • süldő tarja--egyben kb.másfél kiló
  • sertés fűszerkeverék
  • fokhagyma 
  • olaj

  • 50 dg apró barna gomba ,tisztítva--egyben hagyva
  • 2 gerezd fokhagyma szelve
  • só,bors,oreganó,chilidara

  • 50dg főtt cékla
  • ecetes,cukros lé

  • 40 dg krumpli
  • petrezselyem
A húst fűszerezem,megtűzdelem fokhagymával,húscérnával körbetekerem,hogy szép formás legyen.Olajon körbepirítom egy kicsit,pohárnyi száraz ,fehérbort öntök alá,bőrével lefele legyen a sütőedényben.Először fólia alatt,majd amikor puhul megfordítom,ropogós pirosra sütöm.A cérnát leszedem.Tálaláskor vastagabb szeletekre vágom.Bőre mennyei.
A gombát a fokhagyma társaságában megsütöm,majd ízesítem,sóval,borssal,oreganóval,chilidarával.
A krumplit kockázom,megfőzöm.Olajon picit megforgatom,petrezselyemmel ízesítem.
A főtt céklát lereszelem és a cukros ,ecetes lével leöntöm...ízesítem,borssal,pici fokhagymaporral.
A húst gombával,krumplival,céklával tálalom.

Jó étvágyat kívánok...MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése