Mai napra a pulykanyak és zúza ötlet volt és akkor már legyen benne gomba is.
Jó cupp cuppos is legyen--de mégsem pörkölt,így egy kis sűrített paradicsommal,babérlevéllel
egy más ízvilág kerekedett...nagyon,nagyon finom lett---ehhez persze mi passzol--hát a tarhonya.
Hozzávalók:..nagyobb adag
- 80 dg pulykanyak,tisztítva,felvágva
- 80 db kacsazúza,tisztítva,félbevágva
- 2 szelet házi füstölt szalonna kockázva
- 60 dg gomba,tisztítva,gyalulva
- 2 db hagyma kockázva.4 gerezd fokhagyma,szelve
- 1 paprika kockázva
- 1 paradicsom héja nélkül,kockázva
- 2-3 dl sűrített paradicsom
- 4-5 babérlevél
- 1 tejföl,fél kanál liszt--sűrítés
- olaj
- pirospaprika
- só,bors,fokhagymapor,chilidara,házi vegeta--kevés
500gr tarhonya
A szalonnát kevés olajon sütöm,hozzáadom a hagymát,fokhagymát--picit sózom...sütöm,majd a paprika,paradicsom kerül bele.Lassú tűzön pár percet párolom....pirospaprikával megszórom,vizet öntök rá.Beleteszem a húsokat,gombát...ízesítem és annyi vizet adok még hozzá,hogy ellepje....puhára főzöm.Végén a tejfölös,lisztes sűrítés következik....utána készre ízesítem.
Tarhonyát olajon megpirítom,másfélszeres vízzel felöntöm,sózom,borsozom,fokhagymaporral
megszórom...készre főzöm--fedő alatt.
Jó étvágyat kívánok..MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése