2018. szeptember 19., szerda

Pulykanyak+kacsazúza+gomba..tarhonya



Mai napra  a pulykanyak és zúza ötlet volt és akkor már legyen benne gomba is.
Jó cupp cuppos is  legyen--de mégsem pörkölt,így egy kis sűrített paradicsommal,babérlevéllel 
egy más ízvilág kerekedett...nagyon,nagyon finom lett---ehhez persze mi passzol--hát a tarhonya.







Hozzávalók:..nagyobb adag
  • 80 dg pulykanyak,tisztítva,felvágva
  • 80 db kacsazúza,tisztítva,félbevágva
  • 2 szelet házi füstölt szalonna kockázva
  • 60 dg gomba,tisztítva,gyalulva
  • 2 db hagyma kockázva.4 gerezd fokhagyma,szelve
  • 1 paprika kockázva
  • 1 paradicsom héja nélkül,kockázva
  • 2-3 dl sűrített paradicsom
  • 4-5 babérlevél
  • 1 tejföl,fél kanál liszt--sűrítés
  • olaj
  • pirospaprika
  • só,bors,fokhagymapor,chilidara,házi vegeta--kevés
      500gr tarhonya

A szalonnát kevés olajon sütöm,hozzáadom a hagymát,fokhagymát--picit sózom...sütöm,majd a paprika,paradicsom kerül bele.Lassú tűzön pár percet párolom....pirospaprikával megszórom,vizet öntök rá.Beleteszem a húsokat,gombát...ízesítem és annyi vizet adok még hozzá,hogy ellepje....puhára főzöm.Végén a tejfölös,lisztes sűrítés következik....utána készre ízesítem.
Tarhonyát olajon megpirítom,másfélszeres vízzel felöntöm,sózom,borsozom,fokhagymaporral 
megszórom...készre főzöm--fedő alatt.










Jó étvágyat kívánok..MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése