Ezt a szűzérmés változatot sokszor készítettem már,de sajnos a fotók nem lettek igazán jók,igy most sem.
Annyira finom,gazdaságos ,hogy most ez a lényeg.
Előző nap elkészíthető ,így hidegtálhoz szépen lehet szeletelni
Hozzávalók:
- 2db szűzérme--tisztítva
- 2 szál--vékony,füstölt cserkészkolbász
- bacon szalonna
- pikáns fűszerkeverék
- vaj
- díszítéshez zöldségek,gyümölcsök
A szűzérméket éles késsel felszúrom,picit megforgatom a kést,hogy a kolbász beférjen a járatba.A héja nélküli kolbászt benyomom a húsba,majd fűszerezem.
Bacon szalonnába betekerem.Alufólia közepét vastagon kivajazom és erre teszem a husomat.
Feltekerem ...másikat is és egy magasabb falú tepsibe helyezem fóliástól.Félig felöntöm vízzel,egy kicsi vegetát is szórok bele.Sütőben sütöm kb. 1 órát,majd a hengereket megfordítom,fél óra után felvágom a hengereket kinyitom,úgy hogy a saját szaftos levében legyen--így pirosra sütöm. Hagyom kihűlni,közben még locsolgatom.Amikor teljesen kihűlt,akkor alufóliába csomagolom és a hűtőbe teszem.
Amikot a tálat készítem...felszeletelem a husit ...salátával,gyümölccsel bélelt tálra helyezem.
Csicseriborsó salátával fogyasztottuk...
Jó étvágyat kívánok...MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése