- 1 kg-nyi húsos hasaalja szalonna kb. 1.2-2 cm vastagságú...téglalap alakú
- só,bors chilidara.pici fokhagymapor,mustár
A hasa alját sózom,borsozom,fűszerekkel ízesítem...belsejét kevés zsírral megkenem...szorosan feltekerem..húszsineggel körbetekerem.
Egy nagy dupla alúfóliadarabot bezsírozok,ráteszem a szalonnaköteget,szorosan feltekerem.
Tepsibe helyezem....megsütöm....sütési idő kb.2-3 óra,majd felvágom az alufóliát ,kibontom a csomagomat,ropogós ,pirosra sütöm.
Hidegen szeletekre vágva salátával fogyasztjuk.....
Nagyon finom akkor is amikor még langyos..finom kenyérrel....söröcskével,borocskával.....
Jó étvágyat kívánok....MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése