Nagyon sokszor készítek hús nélküli fasírtot!! Igy nemcsak a vegetáriánusok,hanem mindenki fogyaszthatja!!!Mindig más és más összetétellel,milyen zöldségek vannak.Most apró paprikákat töltöttem sajtkrémmel --ezzel gazdagítottam.
Hozzávalók:
2db kisebb cukkini --reszelve
2db kisebb sárgarépa--reszelve
1-2 hagyma --kockázva
30dg gomba --szelve
5 db zsemle--áztatva--kicsavarva
sajtkrém
1db szemcsés túró
5dg reszelt sajt
5db tojás felverve
1 zacskó lapkasajt
só,bors,házi vegeta,szárított paradicsomos fűszerkeverék,chilidara,oregano,fokhagymapor
1 zacskó kisméretű színes paprika//LIDL/
2db natur sajtkrém
1db csípős paprikás sajtkrém
1db zöldfűszeres sajtkrém
1db kisebb hagyma-apróra kockázva
só,bors,petrezselyem,metélőfűszer
Díszítéshez:mozarella,koktélparadicsom,ribizli,salátakeverék
A fasirtot wookban készítem elő..Forró olajona hagymát megfuttatom,majd ráteszema répát,cukkinit,gombát--csak roppanósra készítem.Hagyom kihűlni.Majd a zsemlét,tojást,túrót,sajtot,fűszereket--jól összedolgozom.Ezt a mennyiséget 2db kisebb ,sütőpapírral bélelt jénaiba öntöm---tetejét kevés morzsával szórom meg,befújom pici olajjal...Sütőben megsütöm---tűpróba!!Hagyom kihűlni..amikor langyos még ..leveszem a papírról és lapkasajttal bevonom.
A paprikákat megmosom,kettévágom és a sajtkeverékkel megtöltöm.sütöben 180fokon kb.20percet sütöm....hagyom kihűlni.
Tálaláskor egy nagy tálcára salátát szórok..rárendezem a fasírtot,paprikát..hogy kicsit mutatós legyen.....ribizlivel szeretem díszíteni.
A fasírt bármilyen zöldséggel készíthető...a mostani receptet alapnak veszem.Finom a zöldborsós a kelkáposztás,spenótos változat.
Jó étvágyat kívánok ..MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése