2021. augusztus 16., hétfő

Hús nélküli....

 Nagyon sokszor készítek hús nélküli fasírtot!! Igy nemcsak a vegetáriánusok,hanem mindenki fogyaszthatja!!!Mindig más és más összetétellel,milyen zöldségek vannak.Most apró paprikákat töltöttem sajtkrémmel --ezzel gazdagítottam.







Hozzávalók:

2db kisebb cukkini --reszelve

2db kisebb sárgarépa--reszelve

1-2 hagyma --kockázva

30dg gomba --szelve

5 db zsemle--áztatva--kicsavarva

sajtkrém 

1db szemcsés túró

5dg reszelt sajt

5db tojás felverve

1 zacskó lapkasajt

só,bors,házi vegeta,szárított paradicsomos fűszerkeverék,chilidara,oregano,fokhagymapor


1 zacskó kisméretű színes paprika//LIDL/

2db natur sajtkrém

1db csípős paprikás sajtkrém

1db zöldfűszeres sajtkrém

1db kisebb hagyma-apróra kockázva

só,bors,petrezselyem,metélőfűszer

Díszítéshez:mozarella,koktélparadicsom,ribizli,salátakeverék

A  fasirtot wookban készítem elő..Forró olajona hagymát megfuttatom,majd ráteszema répát,cukkinit,gombát--csak roppanósra készítem.Hagyom kihűlni.Majd a zsemlét,tojást,túrót,sajtot,fűszereket--jól összedolgozom.Ezt a mennyiséget 2db kisebb ,sütőpapírral bélelt jénaiba öntöm---tetejét kevés morzsával szórom meg,befújom pici olajjal...Sütőben megsütöm---tűpróba!!Hagyom kihűlni..amikor langyos még ..leveszem a papírról és lapkasajttal bevonom.

A paprikákat megmosom,kettévágom és a sajtkeverékkel megtöltöm.sütöben 180fokon kb.20percet sütöm....hagyom kihűlni.

Tálaláskor egy nagy tálcára salátát szórok..rárendezem a fasírtot,paprikát..hogy kicsit mutatós legyen.....ribizlivel szeretem díszíteni.

A fasírt bármilyen zöldséggel készíthető...a mostani receptet alapnak veszem.Finom a zöldborsós a kelkáposztás,spenótos változat.














Jó étvágyat kívánok ..MARI




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése