Ez az étel a"hűvösebb" időszakban is jól esett..a sok grill és egyéb sültek után.Elkészítése sem ördöngös!
Hozzávalók:
60dg stefánia --vastagabb szeletben
1 szelet házi füstölt szalonna-3-ba vágva
2 db sárgarépa--reszelve
1 db fehérrépa--reszelve
1 db hagyma --reszelve
fél paprika --kockázva
1 paradicsom héja nélkül --kockázva
3 gered fokhagyma reszelve
2 kanál paradicsompüré
só,bors,egy kanálnyi szárított paradicsom fűszerkeverék,chilidara,3-4 babérlevél
1 főzőtejszin,1 kanál,liszt--habarás
A marhaszeleteket kettőbe-háromba vágom.Forró olajon mindkét oldalukat kérgesítem--félreteszem--picit megsózom--letakarom.Ebben a zsiradékban a füstölt szalonnát pirítom,majd ráteszem a reszelt zöldségeket ,paprikát,paradicsomot és kevergetés mellett kevés víz hozzáadásával puhítom.Amikor jó a húst,paradicsompürét is hozzáadom--fűszerezem...lassú tűzön puhára főzöm,ha kell adok hozzá vizet.Ha megpuhult ráteszem a reszelt fokhagymát--beforralom vele--tejszínes habarással besűrítem--ezzel csak egyet rottyan.
A tésztát közben sós,olajos vízben kifőzöm.
A szaftos hust --tésztával tálalom.Lehet hozzá puliszkát is tálalni.
Megjegyzem,hogy a szárított paradicsomos fűszerkeverék fantasztikus ízvilágot alkot--érdemes használni.
Ez az étel bográcsban még finomabb!!Ebben az esetben a hust nem szeletben,hanem nagyobb kockára vágva készítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése