Szeretem a kihívásokat! Töltött káposzta készült ..CSAK savanyúkáposztával,zöldséggel,rizzsel,
vegan sajttal,vegan tejföllel....szóval semmi extra sok-sok zöldség!!!! Hát????
Díszítettem .....hogy ízesebb,szebb legyen!!
Először is átmosom a káposztát,ha kell.Olajon megpirítom a hagymát/2db/...és pörköltalapot készítek,,,ízesítem pici csomborral,2 evőnyi paradicsompürével,kevés vízzel..fedő alatt kb.fél órát párolom.
Az édeskáposztának kivágom a közepét ,forró vízben szép lassan lejönnek a levelek---kivágom a keményebb erezetet.
Közben elkészítem a tölteléket.Olajon kissé pirítom a hagymát,fokhagymát,majd a cukkinit,gombát,paradicsom pürét is hozzáadom...rövid ideig rázogatom és a mirelit franciasaláta alap is belekerűl--félreteszem.Rizst is hozzáadom,keverem,ízesítem fűszerekkel reszelt sajttal,tejföllel.... A káposztaleveleket nem felezem,inkább nagyobb göngyölegeket csinálok.Nincs benne tojás!!Tehát a levélre teszek egy rendes adagot a töltelékből és mindegyikbe még sajt kerűl.Feltekerem.
Az előkészített pörköltes savanyúkáposztának egy harmadát az edény aljában hagyom--erre egysor töltött káposztasor kerűl,rá a savanyúkáposzta,pici csombor,kanálnyi paradicsompüré,ujra a következő sor---tetejére savanyúkáposzta kerűl...felöntöm vízzel,házi vegetával kicsit megszórom,fedő alatt lassú tűzön puhára főzöm....hogy összeérjenek az ízek.......
Ha készen van tejfölös rizslisztes habarást csinálok......természetesen pillanatok alatt eltűnik az egész tejfölös cucc.
Tetejére is teszek sajtot,pici tejfölt,zöld leveleket,szőlöt---díszítésként..ezért tuti kapok megjegyzést!! De ez hus és tojásnélküli étel!!!!
Jó étvágyat kívánok...MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése