2021. október 12., kedd

Húsos,zöldséges leves

 Zöldségleves az egyik legváltozatosabb étel....vagy van benne hus vagy nincs...és az a zöldség ami épp otthon van.Volt egy kis hus maradvány a fagyiban...gyors és finom lett.Elkészítésénél,minden egyszerre kerűl a levesbe--szépen összefő.




Hozzávalók:

30dg kockázott lapocka

3 db sárgarépa -kockázva

1db fehérrépa-kockázva

1 cikk zeller-kockázva

1 hagyma .kockázva

2 gerezd fokhagyma-reszelve

250gr zöldborsó-,mirelit

só,bors,pirospaprika,házi vegeta

1 kanálnyi liszt

olaj

1 tojás,2 kanálnyi liszt,petrezselyem...galuska


Rögtön abban a fazékban dolgozom,amiben főzöm.Tehát olajon megfuttatom a hagymát ,fokhagymát,majd rádobom a hust,fehéredésig sütöm, a liszt,pirospaprika kerűl rá.Picit még kevergetem,felöntöm legalább másfél liter vízzel,ízesítem...20 perc után beleteszem a zöldségeket,lassan készre főzöm.Közben elkészítem a galuskát és a lobogó levesbe szaggatom.Menetközben annyi vizet adok hozzá,hogy tartalmas levesem legyen.





Jó étvágyat kivánok:....MARI




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése