Zöldségleves az egyik legváltozatosabb étel....vagy van benne hus vagy nincs...és az a zöldség ami épp otthon van.Volt egy kis hus maradvány a fagyiban...gyors és finom lett.Elkészítésénél,minden egyszerre kerűl a levesbe--szépen összefő.
Hozzávalók:
30dg kockázott lapocka
3 db sárgarépa -kockázva
1db fehérrépa-kockázva
1 cikk zeller-kockázva
1 hagyma .kockázva
2 gerezd fokhagyma-reszelve
250gr zöldborsó-,mirelit
só,bors,pirospaprika,házi vegeta
1 kanálnyi liszt
olaj
1 tojás,2 kanálnyi liszt,petrezselyem...galuska
Rögtön abban a fazékban dolgozom,amiben főzöm.Tehát olajon megfuttatom a hagymát ,fokhagymát,majd rádobom a hust,fehéredésig sütöm, a liszt,pirospaprika kerűl rá.Picit még kevergetem,felöntöm legalább másfél liter vízzel,ízesítem...20 perc után beleteszem a zöldségeket,lassan készre főzöm.Közben elkészítem a galuskát és a lobogó levesbe szaggatom.Menetközben annyi vizet adok hozzá,hogy tartalmas levesem legyen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése