2022. november 29., kedd

Harcsa durva morzsában,sült krumplival,céklapürével.

 

Afrikai harcsát nagyon szeretjük.Finom,gyorsan elkészíthető ételt lehet varázsolni belőle. Ünnepi asztalra is kiváló.





Hozzávalók:

500gr afrikai harcsafilé
durva morzsa
hal fűszerkeverék
kanálnyi majonéz
olaj

3-4 krumpli,hasábra vágva
olaj

céklapüré
500gr fött cékla
1 natur sajtkrém
só,bors,fokhagymapor,petrezselyem

A halat kisebb darabokra vágom,fűszerezem,vékonyan megkenem majonézzel,majd durva morzsában megforgatom.Forró olajban kisütöm.Papírtörlőre szedem.
A krumplit sós vízben félig megfőzöm,leszűröm,kisütöm.
A céklát apróra vágom,sajtkrémmel robotgépben durvára pürésítem,ízesítem.
A hal,krumplival és ízesített céklával mennyei.Tálat gyümölcsökkel is díszítem.






Jó étvágyat kívánok...MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése