Szeretek nem mindennapi ételeket készíteni..fantázia is kell hozzá.Hús nélkül dolgozni...külön kihívás...eredmény csodás!!!
Hozzávalók:
1kg savanyú káposzta
1bögre rizs
2kis cukkini--kockázva
500gr gomba szelve
1zacskó mirelit vegyes zöldség
fél zacskó zöldborsó
1 vegánsajt
1 vegán krém
1 kanál rizsliszt
1+1 nagy hagyma kockázva
só,bors,sürített paradicsom,toszkán fűszer,csombor,chlidara
1 közepes,laza édeskáposzta
A káposztát kimosom,ha szükséges.Olajon megpirítom a hagymát,rá pirospaprika,káposzta,2 kanálnyi sűrített paradicsom,fél pohár víz.Félórát párolom.Ízesítem,csombor is kerűl bele.
Wookban olajat hevítek ,rá a hagyma,majd a gomba,kockázott cukkini,pirítom 4-5 percet.Utána a mirelit zöldség.Ehhez is adok 2 kanálnyi sürített paradicsomot.Ízesítem,só,bors,toszkan keverék,chilidara,fokhagymapor,csombor.A sajt felét lereszelem és ezt is hozzáadom.Finom lett a töltelék.
Az édeskáposztának kivágom a torzsáját,forró,sós vízbe teszem,így lassan ,lassan lejönnek a levelek,puhulnak.Kiszedem.
Levelekbe teszem a zöldséges tölteléket.Főzőedénybe alulra a kicsit megpárolt káposzta kerűl,erre sorakoztatom a töltelékeket..káposztával befedem.Vizzel felöntöm.Házi vegeta,csombor.Lasssú tűzön legalább másfél órát főzöm.
Vegán krémföllel,rizsliszttel habarom,óvatosan rázogatom.
Tálaláskor díszítem színes paprikakarikával,reszelt vegánsajttal,szőlővel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése