2023. október 1., vasárnap

Kinai kelgöngyöleg-hússal,zöldséggel töltve-rántva....

 


Most látom ez a 600.-ik bejegyzésem.

Kelgöngyöleget rántva már készítettem,kinai kellel most.Kicsit macerás volt,mert a kinai kellevelek nem voltak olyan terebélyesek,mint a sima kelkáposztáé..lehet erre nem figyeltem,amikor vásároltam--megoldottam....megtöltöttem,rántottam.Finom étel lett belőle.








Hozzávalók:

500gr filézett csirkemell
1db kinai kel
1db közepes cukkini--reszelve
1db sárgarépa --reszelve
1db hagyma--reszelve
2db tojás
2evőnyi reszeltsajt
só,bors.csirke fűszerkeverék,toscan fűszer,metélőhagyma
zsemlemorzsa,ha laza lenne a massza
panirhoz:liszt,tojás,zsemlemorzsa

köret:2zacskó barna rizs+ 250gr gomba,2gerezd fokhagyma,fűszerek ,kevés balzsamecet.

öntet a húsra:1 nagyobb kefir,kanálnyi majonéz,mustár,só,bors,chilidara,
fokhagymapor,petrezselyem.

saláta:2 nagyobb paradicsom-nagyobb kockára vágva,1 lilahagyma--csikokra vágva...cukros,ecetes ,sós salátalé+evőnyi olivaolaj...fűszerek

A csirkemellet nagyon apróra kockázom,majdnem,mintha darált lenne.Hozzáadom a reszelt,sózott-kinyomkodott cukkinit,répát,hagymát.tojást,fűszereket,sajtot.Összedolgozom.
A kinai kel végéről levágok kb.1cm-t,forró vízben puhítom.amikor kiszedem a vastagabb erezetet éles késsel vékonyítom.Mivel nekem keskenyek a levelek--egymásmellé teszek 2db-t,és ebbe az ízesített tölteléket.Felgöngyölöm.Egyenként bepanírozom,forró olajban kisütöm...papírtörlőre szedem.
A barnariszt leírás szerint főzöm.Olajon megpirítom a fokhagymát,ráteszem a gombát,rázogatom,ízesítem,kevés balzsamecettel pikánssá teszem,barnarizzsel összekeverem.
A paradicsomot,hagymát az ecetes lével összekeverem,bazsalikommal,metélővel díszítem.
Öntetet is készítek hozzá--kefírt ízesítem az összetevőkkel.
Nagyon finom lett.....











Jó étvágyat kívánok...MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése