Hidegtálak egyik étele a fasirt,ennek is millió változata létezik...én,most a darált hús mellé zöldségeket is tettem.......nagyon finom lett...ki kell próbálni!
Hozzávalók:
700gr darálthús-
1csomag bacon
2db zsemle--áztatva,kicsavarva
2db tojás
10levél medvehagyma..összavágva
1kaliforniai paprika...kockázva
1db hagyma kockázva
3 gerezd fokhagyma--reszelve
1db kisebb sárgarépa...reszelve
kanálnyi füstöltpaprika,só,bors,metélőhagyma,toscan fűszer,fokhagymapor
50gr reszeltsajt
Tálba teszem a hozzávalókat és összedolgozom.Sütőpapírra rendezem a bacon szalonnát,hogy a széle fedje egymást--erre az izesített darálthúst--nedves kézzel elegyengetem..rátépkedek sajtlapokat.Papírral feltekerem,széleinél is lezárom.Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem.180fokon sütöm a sútőbe legalább 50percet,majd óvatosan felvágom a papírt ,a tekercset meglocsolom fűszeres olajjal és pirosra sütöm.Hagyom kihűlni. Salátával bélelt tálra teszem,koktélparradicsomot teszek kőrbe.Tetejét csillagformára vágott sajttal díszítem.Hidegtálak mellé készítem.Saláta variációkkal fogyasztjuk.Medvehagyma ízvilága különlegessé teszi.
Jó étvágyat kívánok....MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése