2025. március 19., szerda

Medvehagymás fasírt.

 

Hidegtálak egyik étele a fasirt,ennek is millió változata létezik...én,most a darált hús mellé zöldségeket is tettem.......nagyon finom lett...ki kell próbálni!

                                                                                          

 

Hozzávalók:

700gr darálthús-

1csomag bacon

2db zsemle--áztatva,kicsavarva

2db tojás

10levél medvehagyma..összavágva

1kaliforniai paprika...kockázva

1db hagyma kockázva

3 gerezd fokhagyma--reszelve

1db kisebb sárgarépa...reszelve

kanálnyi füstöltpaprika,só,bors,metélőhagyma,toscan fűszer,fokhagymapor

50gr reszeltsajt


Tálba teszem a hozzávalókat és összedolgozom.Sütőpapírra rendezem a bacon szalonnát,hogy a széle fedje egymást--erre  az izesített darálthúst--nedves kézzel elegyengetem..rátépkedek sajtlapokat.Papírral feltekerem,széleinél is lezárom.Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem.180fokon sütöm a sútőbe legalább 50percet,majd óvatosan felvágom a papírt ,a tekercset meglocsolom fűszeres olajjal és pirosra sütöm.Hagyom kihűlni. Salátával bélelt tálra teszem,koktélparradicsomot teszek kőrbe.Tetejét csillagformára vágott sajttal díszítem.Hidegtálak mellé készítem.Saláta variációkkal fogyasztjuk.Medvehagyma ízvilága különlegessé teszi.

                                                    

                                                                                              
                                                    
                                                                                                                    








Jó étvágyat kívánok....MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése