Medvehagymás időszak van...sok mindenbe belevarázsolom...most épp egy galuskába..nagyon finom lett.....ki kell próbálni.
1 kis zacskó zöldbab.mirelit 450gr
1 sárgarépa kockázva
1 fehérrépa kockázva
1 szelet zeller kockázva
3-4 szelet paprikás szalámi kockázva
1 szelet házi füstölt szalonna kockázva
2kanál sűrített paradicsom
só,bors házi vegeta.tárkony
olaj,liszt
galuska
2db tojás
2 szelet karaj felvágott kockázva
4db medvehagyma apróra vágva
só,bors,házi vegeta,fokhagymapor
Annyi liszt ,amivel sűrűbb galuska lesz
Olajon megpirítom a szalonnát,paprikás szalámit,ráteszem a zöldségeket---kivéve a zöldbabot..ezeket pirítom pár percet ,rászórok kb 2evőnyi lisztet.Ezzel is kavargatom,majd a pirospaprika,utána felöntöm bőven vízzel.Ízesítem,,sürített paradicsom is belekerűl.Lassú tüzön kb.20percet főzöm,amikor puha a zöldség a zöldbab is belekerül,,,ha felforr ,az óriásgaluskákat is beleszaggatom... Tálaláskor ecetet lehet beletenni....... tejföllel gazdagítható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése