2013. december 1., vasárnap

Zsályás nyuszicombok..héjában főtt krumplival.

Nyuszihúsit főleg olaszok,spanyolok fogyasztják--nálunk még nem olyan népszerű.
Húsa fehérjében gazdag...tartalmaz B3-B6-B12 vitamint,vasat.Egészséges táplálkozásba
illeszthető.Kalóriaértéke: 200kcal/ 100gr.
Nyúlhúst sokféleképpen lehet elkészíteni. 


Hozzávalók: 

  • 6 db nyúlcomb
  • 1 cs. bacon
  • 2 db füstőlt sajt snack
  • só,durva bors,citrombors
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 szelet füstölt szalonna csíkozva
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 csokor zsályalevél
  • 1 kg apróbb krumpli
  • olaj,vaj
A combokat fűszerezem,majd a csontok mellett mélyedést vágok.Ide helyezem be a 
füstölt szalonnacsíkokat,fokhagymát,zsályát,füstölt snack csíkokat. Baconnal betekerem.
Vajjal kikent edénybe sorakoztatom,a fehérbort melléöntöm.Először fólia alatt,majd anélkül
pirosra sütöm.
A krumplit héjában megfőzöm--leszedem a héját.Forró olajon sütöm,közben rázogatom,
sózom,borsozom--lapáttal kicsit megnyomkodom,kicsit töredeznek.
A sült nyuszit  krumplival tálalom,mellé madársaláta,jégsali keveréket készítek--sózom,
borsozom olivával, balzsamecetkrémmel ízesítem.
Jó étvágyat kívánok Mari

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése