Húsa fehérjében gazdag...tartalmaz B3-B6-B12 vitamint,vasat.Egészséges táplálkozásba
illeszthető.Kalóriaértéke: 200kcal/ 100gr.
Nyúlhúst sokféleképpen lehet elkészíteni.
- 6 db nyúlcomb
- 1 cs. bacon
- 2 db füstőlt sajt snack
- só,durva bors,citrombors
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 szelet füstölt szalonna csíkozva
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 csokor zsályalevél
- 1 kg apróbb krumpli
- olaj,vaj
füstölt szalonnacsíkokat,fokhagymát,zsályát,füstölt snack csíkokat. Baconnal betekerem.
Vajjal kikent edénybe sorakoztatom,a fehérbort melléöntöm.Először fólia alatt,majd anélkül
pirosra sütöm.
A krumplit héjában megfőzöm--leszedem a héját.Forró olajon sütöm,közben rázogatom,
sózom,borsozom--lapáttal kicsit megnyomkodom,kicsit töredeznek.
A sült nyuszit krumplival tálalom,mellé madársaláta,jégsali keveréket készítek--sózom,
borsozom olivával, balzsamecetkrémmel ízesítem.
Jó étvágyat kívánok Mari
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése