2014. január 16., csütörtök

Spagettis bableves

Bableves a megunhatatlan levesek egyike.Számtalan variációban készítjük.
Mindenesetre komoly egytálétel is lehet.
A mostani variációban egy kis olaszos beütés van,unokanővérem ötletével.
Mit ne mondjak--imádjuk.
Hozzávalók:
  • 500 gr fejtett bab
  • 1 nagyobb sárgarépa kockázva
  • 1 fehérrépa kockázva
  • 1/2 zeller kockázva
  • 10 dg füstölt kolbász kockázva
  • 15 dg főtt , füstölt tarja kockázva
  • 1 hagyma kockázva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 paprika kockázva
  • 1/2 paradicsom héja nélkül kockázva
  • 1dl sűrített paradicsompüré
  • só,bors,vegeta,tárkony
  • 15 szál spagetti
  • rántáshoz--olaj,liszt,pirospaprika,1 gerezd fokhagyma
Olajon megpirítom a hagymát,hozzáadom a fokhagymát,paprikát,paradicsomot,
sárgarépát,fehérrépát,zellert--5 percig együtt párolom.
Felengedem kb.2 liter vízzel,paradicsompürét,tarját,fejtett babot,borsot,vegetát is beleteszem.
Puhára főzöm.
Kolbászt is hozzáadom.
A spagettit 2-3 cm-es darabokra töröm--és a levesben főzöm meg.
Fokhagymás,pirospaprikás rántással sűrítem .
Tárkonnyal egyet rottyan és készen van.
Ízlés szerint tejföllel,ecettel még finomabbá varázsolhatjuk.
Jó étvágyat kívánok....MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése