2014. január 8., szerda

Sajtos,lilahagymás puliszkagombóc

Puliszka,polenta --már írtam nemigen volt népszerű.Sokféleképpen készíthető,mit mondjak
imádjuk....barátaink is.
Hozzávalók:
  • 20 dg kukoricadara vagy instant polenta
  • 1 doboz Mackósajt
  • 2 lilahagyma
  • 1 kanálnyi margarin
  • só,bors
  • olaj
  • 1 pohár tejföl
  • 15 dg reszelt sajt
A kukoricadarából közepes sűrűségű puliszkát készítek...sózom,borsozom

hozzáadok egy db apróra 
vágott lilahagymát és margarint...összedolgozom.
Hagyom kihűlni.A másik kockázott lilahagymát picit megfuttatom olajon.

Közben a puliszkából gombócot formázok,kis mélyedést nyomok bele,
ide teszem a fél,vagy harmad Mackósajtot...szépen göngyölöm.
Amikor kész az összes gombóc, akkora tálba teszem a párolt lilahagymát,és a gombócokat
belerendezem.Tetejüket tejföllel meglocsolom,reszelt sajttal megszórom.
Kb.20 percre sütőbe teszem.Amikor készen van metélővel megszórom.
Önállóan is fogyasztható,vagy köretnek.
Mennyei.
Jó étvágyat kívánok:Mari

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése