2014. október 16., csütörtök

Vesevelő pirítóssal.

Vesevelő --régen a  disznóvágások idején készült.
Ma már mindig kapható hentesnél belsőség.Most ilyen hangulatban voltunk.
Imádjuk,igazi kalóriabomba.Néha lehet ilyet is készíteni.
A legfinomabbat édesanyám alkotta ---disznóvágáskor---mennyei volt--utánozhatatlan.


Hozzávalók:
  • 2 db vese,tisztítva,vesepiramisok kiszedve
  • 60 dg velő tisztítva a hártyától
  • 3 db tojás,felverve
  • 2 db hagyma kockázva
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • só,bors,metélőhagyma,pirospaprika
  • fél paprika kockázva
  • egy paradicsom héja nélkül---kockázva
Olajon megpirítom a hagymát,fokhagymát,hozzáadom a paprikát,paradicsomot,őrölt
paprikát---pörköltalapot készítek.Ebbe teszem a kockázott vesedarabokat,fedő alatt puhítom,sózom,borsozom,majd a velővel főzöm készre.Teszek bele egy kis csípős krémet is,és a tojást.Nagy lángon összeforralom.
Pirítóssal fogyasztom,de lehet puha kenyérrel,krumplival, kovi ubival,ki hogyan szereti.

Jó étvágyat kívánok...Mari


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése