Ma már mindig kapható hentesnél belsőség.Most ilyen hangulatban voltunk.
Imádjuk,igazi kalóriabomba.Néha lehet ilyet is készíteni.
A legfinomabbat édesanyám alkotta ---disznóvágáskor---mennyei volt--utánozhatatlan.
Hozzávalók:
- 2 db vese,tisztítva,vesepiramisok kiszedve
- 60 dg velő tisztítva a hártyától
- 3 db tojás,felverve
- 2 db hagyma kockázva
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
- só,bors,metélőhagyma,pirospaprika
- fél paprika kockázva
- egy paradicsom héja nélkül---kockázva
paprikát---pörköltalapot készítek.Ebbe teszem a kockázott vesedarabokat,fedő alatt puhítom,sózom,borsozom,majd a velővel főzöm készre.Teszek bele egy kis csípős krémet is,és a tojást.Nagy lángon összeforralom.
Pirítóssal fogyasztom,de lehet puha kenyérrel,krumplival, kovi ubival,ki hogyan szereti.
Jó étvágyat kívánok...Mari
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése