2014. október 29., szerda

Túrós palacsinta áfonyamártással.

Sokszor készítek palacsintát,hagyományos módon,tojás,kevés tej,liszt,szódavíz,
kevés olaj, vaníliás cukor,reszelt citromhéj...
Ez az egyetlen talán,amikor nem mérek --szemre megy.
Most lehet,hogy kapok hideget-meleget,de bocs.




Hozzávalókat--ahogy leírtam,különben mindenkinek meg van a saját palacsinta receptje.
Töltelék:
  • 25 dg túró
  • fél doboz tejfől
  • 1 cs.vaniliás cukor
  • 1 evő cukor
  • 1 citrom reszelt héja
Áfonyamártás:

  • 2 evő áfonyalekvár
  • fél bögre aszalt áfonya
  • fél pohár vörösbor
  • 1 főzőtejszín
  • 2 evő liszt
A töltelék hozzávalóit összedolgozom....hűtőbe teszem ,legalább egy órát.
Egy közepes edénybe öntöm a lekvárt,aszalt áfonyát--forralom,majd a vörösbort.
Tejszínes,lisztes sűrítéssel összeforralom.
A palacsintákat megtöltöm , negyedbe hajtom,tálra teszem,kicsit meglocsolom a mártással.
Díszítem citromfűlevéllel,gyümölccsel.
A többi mártást külön edénybe mellé teszem.

Jó étvágyat kívánok....Mari




1 megjegyzés: