mégpedig hidegen.Salátával ,laktató hidegtál variálható.
Hozzávalók:
- Közepes méretű dagadó--felszúrva---tisztítva
- sertés fűszerkeverék
- 500 gr csirkemáj--tisztítva
- 5 db zsemle---tejben áztatva---kinyomva
- 5 db tojás
- 1 db hagyma kockázva
- 3 gerezd fokhagyma--reszelve
- só,bors, vegeta,olaj
- fél csokor petrezselyem--aprítva
- paprika,paradicsom
Olajon megpárolom a hagymát,hozzáadom a fokhagymát ,majd a csirkemájat.
Készre sütöm.Ha kihűlt akkor az áztatott zsemlét,tojást ,fűszereket,petrezselymet..
összedolgozom.A felszúrt húsba betöltöm a fincsi keveréket...hústűvel bezárom.
A megmaradt tölteléket ,külön ,kivajazott jénaiban megsütöm.
A töltött húst tepsibe helyezem,mellé hagymát,paprikát,paradicsomot teszek--
olajjal meglocsolom,egy pohár vizet is öntök hozzá.Alufólia alatt sütöm...kb. 1 órát,majd
megfordítom...fólia nélkül pirosra sütöm.Kihűtöm...legalább fél napot hűtőben pihentetem.
Hidegen készítem a hidegtálat---salátával,zöldséggel,gyümölccsel.
Most majonézes krumplisalátával tálaltam.
Jó étvágyat kívánok ----MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése