2014. november 9., vasárnap

"Roze" kacsamell..hagymás sült puliszkakoronggal,salátával,pikáns áfonyaszósszal.

Kedvenc előételeim egyike.Ez után az étel után meg kell válogatni a következőt.
Harmónia kell!!
Elkészítése ,tálalása igazi siker.





Hozzávalók:
  • 1 zacskó 2db-os baby kacsamell
  • só,bors,rozmaring
  • kb. 10 korongnyi--hagymás puliszka----megtaláljátok a leírást.
  • 1 zacskó apró,finom saláta
  • koktélparadicsom,balzsamecetkrém
Mártás vagy szószhoz:
  • 3 kanálnyi áfonyalekvár
  • fél bögre aszalt áfonya
  • fél bögre vörösbor
  • 2 kanál sűrített paradicsom,pötty csípős krém
  • 1 főzőtejszín
  • pici rozmaring
A megmosott,tisztított kacsamell bőrét kockázom--a húst ne érintse.
A húsos felét,sózom,borsozom ,rozmaringgal megszórom.Egymás mellé teszem
egy jól zárható edénybe...olajjal leöntöm---legalább egy vagy két napot hűtőben
pácolom.
Sütéskor kiveszem az olajból---szárazra törlöm....bőrös felét kissé besózom,ha kell
még adok rá rozmaringot.Egy teflon serpenyőt---amiben a 2 mell elfér---felforrósítok és a 
husit bőrével lefelé elkezdem sütni......//zsiradék nélkül//..először nagyobb lángon,elkezd
pirulni a bőre és kijön a zsírja,majd megfordítom --tovább sütöm,4-5 percet oldalanként,
attól függ --ki hogy szereti,mennyire legyen a közepe rozé.
Fogóval forgatom,nem szabad megszúrni--így benne marad a finom szaftja.Félre teszem,fóliát 
teszek rá--nem zárom le szorosan.
A mártásnál a lekvárt,aszalt gyümölcsöt bor ,paradicsom kíséretében főzöm pár percet,majd 
lisztes ,tejszínes habarással besűrítem---ízesítem pötty csípős paprika krémmel,csak annyival,
hogy a mártás pikáns legyen.
Tálaláskor a tányérra teszem a kisült puliszkakorongot--erre a vékony szeletre vágott kacsamell kerül..leöntöm a pikáns mártással,mellé a saláta amit balzsamecettel locsolok meg.


Jó étvágyat kívánok....Mari





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése