Régen,disznóvágások alkalmával készítették.
Édesanyám mindig ezt a változatot sütötte.
Annyi változtattam,hogy a friss kenyér helyett most picit sült krumplival ettük.
Hozzávalók:
- 60 dg sertésmáj
- 3 db hagyma csíkokra vágva
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
- só,bors,fokhagymapor..pötty oregano,metélőhagyma
- olaj
- 4 db héjában főtt krumpli
- savanyúság--cékla,paprika
A sertésmájat előző este fokhagymaporos tejjel leöntöm--hűtöben pihentetem egy éjszaka.
Amikor készíteni akarom leöntöm róla a tejet---csíkokra vágom--leöblítem--lecsöpögtetem.
Olajon a hagymát párolom,sózom egy kicsit,majd hozzáadom a fokhagymát és a májat.
Ha kell még megöntözöm olajjal,borssal megszórom--puhára sütöm...hozzáadom az oreganót,
metélőt.A végén sózom,fedő alatt pihen egy kicsit.
A héjában főtt krumplit hagyom kihűlni,kockázom és olajon kissé megpirítom.
A májat a fincsi krumplival tálalom...és savanyúsággal.
A legfinomabb puha kenyérrel---jujj,de jól lehet tunkolgatni.
Jó étvágyat kívánok ...Mari
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése