2014. november 28., péntek

Kelkáposzta főzelék---tarjával.

A kelkáposztát lehet szeretni és lehet utálni.Én imádom minden formában leves,főzelék,
rakott vagy egyéb formában.
A főzelék készülhet rántva,habarva--pirosan,fehéren.
Mi a fehér,habart változatot kedveljük.
Lehet mellé sültet,pörköltet ,tojást,fasírtot adni.





Hozzávalók:
  • 1 nagy fej kelkáposzta
  • 2-3 krumpli kockázva
  • 2 -3 gerezd fokhagyma reszelve
  • só,bors,vegeta,kömény,majoranna
  • 1 tejföl
  • 2-3 kanál liszt
  • 4-5 szelet tarja--fűszerezve sertéskeverékkel
  • olaj
  • házi szalonna --10 dg csíkozva
A kelkáposzta külső leveleit leszedem,ami használható átmosom.Felcsíkozom.
Egy nagyobb edénybe teszem a krumplival fokhagymával,fűszerekkel együtt,felöntöm annyi vízzel,hogy épp ellepje.Megfőzöm.Tejfölös lisztes habarással sűrítem.


Egy nagyobb serpenyőt kikenek margarinnal a szalonna felét alulra teszem,majd a tarja,
tetejére a maradék szalonna.Egy kis olajjal is meglocsolom,pohár vizet öntök hozzá,irány a sütö.Lassú tűzön,megforgatva pirosra sütöm.
A főzeléket a sült tarjával fogyasztjuk.


Jó étvágyat kívánok....MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése