rakott vagy egyéb formában.
A főzelék készülhet rántva,habarva--pirosan,fehéren.
Mi a fehér,habart változatot kedveljük.
Lehet mellé sültet,pörköltet ,tojást,fasírtot adni.
Hozzávalók:
- 1 nagy fej kelkáposzta
- 2-3 krumpli kockázva
- 2 -3 gerezd fokhagyma reszelve
- só,bors,vegeta,kömény,majoranna
- 1 tejföl
- 2-3 kanál liszt
- 4-5 szelet tarja--fűszerezve sertéskeverékkel
- olaj
- házi szalonna --10 dg csíkozva
Egy nagyobb edénybe teszem a krumplival fokhagymával,fűszerekkel együtt,felöntöm annyi vízzel,hogy épp ellepje.Megfőzöm.Tejfölös lisztes habarással sűrítem.
Egy nagyobb serpenyőt kikenek margarinnal a szalonna felét alulra teszem,majd a tarja,
tetejére a maradék szalonna.Egy kis olajjal is meglocsolom,pohár vizet öntök hozzá,irány a sütö.Lassú tűzön,megforgatva pirosra sütöm.
A főzeléket a sült tarjával fogyasztjuk.
Jó étvágyat kívánok....MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése