Jön a kánikula,frissítőnek a gyümölcskrémlevesek nagyon finomak.Mindenféle gyümölcsből készíthető.
Cseresznyével még nem csináltam,,,,finom.
Hozzávalók:
- 1 kg cseresznye,tisztítva,mosva
- 1 db nagy alma héja nélkül reszelve
- 1 db főzőtejszín,
- liszt
- cukor vagy mesterséges édesítőszer
- csillagánizs,fahéj,szegfűszeg
- tejszínhab díszítéshez
- mentalevél
Közben elkészítem a liszttel,főzőtejszínnel a habarást.
Pár perc főzés után behabarom a levest,egyet rottyan,kész is....hagyom kihűlni....hidegen fogyasztható.
Tálaláskor egy kis tejszínhabbal,mentalevéllel díszítem.
Nagyon kellemes így a cseresznyeleves az almával.
köszi ! Holnapra jó lesz
VálaszTörlés