2016. június 16., csütörtök

Cseresznyekrémleves,almával

Jön a kánikula,frissítőnek a gyümölcskrémlevesek nagyon finomak.Mindenféle gyümölcsből készíthető.
Cseresznyével még nem csináltam,,,,finom.




Hozzávalók:

  • 1 kg cseresznye,tisztítva,mosva
  • 1 db nagy alma héja nélkül reszelve
  • 1 db főzőtejszín,
  • liszt
  • cukor vagy mesterséges édesítőszer
  • csillagánizs,fahéj,szegfűszeg
  • tejszínhab díszítéshez
  • mentalevél
Felteszem főni annyi vízben a  cseresznyét,reszelt almát a fűszerekkel,hogy bőven ellepje,édesítőt is hozzáadom.
Közben elkészítem a liszttel,főzőtejszínnel a habarást.
Pár perc főzés után behabarom a levest,egyet rottyan,kész is....hagyom kihűlni....hidegen fogyasztható.
Tálaláskor egy kis tejszínhabbal,mentalevéllel díszítem.
Nagyon kellemes így a cseresznyeleves az almával.



Jó étvágyat kívánok...Mari

1 megjegyzés: