2016. június 2., csütörtök

Eperlekvár rozmaringgal

Eperszezon van....én is főztem egy kis kóstolót.....folytatás következik majd.
Belecsempésztem egy pötty rozmaringot...isteni lett......csak kevés.
Elkészítése egyszerű...gyorsan készen van.






Hozzávalók:

  • 1 kg friss,mosott, tisztított eper
  • 30 dg cukor
  • 1 db dzsemfix ..eper lekvárhoz
  • pötty rozmaring
  • gondosan tisztított befőttes üvegecskék
Epret cukorral elkeverem---felét pürésítem---az egészet forralom pár percet..Hozzáadom a dzsemfixet,rozmaringot..4 percet főzöm,készen is van.Nagyon szépen mutatnak az egyben maradt eperszemek.
A kis befőttes üvegecskékbe teszem a lekvárt...lezárom,majd fejre állítom pár percet.
Utána száraz dunszt,majd másnap irány a polc.




Jó befőzést kívánok...MARI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése