Most bővíteném a köretek sorát... vegáknak is ajánlott!
Kétféle lehetőséggel,hangsúly a puliszkagombócon van,mert a puliszka innen sem hiányozhat.
A másik nélkülözhetetlen az olaszos petrezselymes lecsó...a gombócokat erre tettem....együtt isteni.....maradék gombócot pedig külön,tejföllel kicsit meglocsolva...szaftos étkekhez .
http://marizei.blogspot.hu/2013/11/petrezselymes-lecso.html
Ezt a túrós változatot olvastam,kicsit átalakítottam.
Hozzávalók a puliszkagombóchoz:
- egy bögre kukoricadara /2 dl/
- fél kg tehéntúró...lehet keverni juhtúróval
- 3-4 aszalt paradicsom
- 4 tojás
- 10-15 fekete olivabogyó
- 3-4 kanál parmezán sajt
- 1 zacskó baby spenót
- só,bors,oregano,metélő
- kevés tejföl
- vegyes magok
Nagy edényben vizet forralok és a gombócokat kifőzöm,ha feljön a víz tetejére készen is van,szűrőkanállal kiszedem,lecsepegtetem... és a petrezselymes lecsó tetejére rendezem.
A maradékot pedig külön tálra ,tejföllel,olajbogyóval,aszaltparadicsommal,zőldfűszerekkel,
magvakkal megszórva tálalom. Szaftos húsokhoz..pörköltekhez isteni.
Jó étvágyat kívánok...MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése