2016. július 23., szombat

Sárgabaracklekvár ..citrommal,vaniliával

Lekváros időszakom van.Sárgabarack lett a soron.
Talán ez a legnépszerűbb a lekvárok sorában.
Elkészítése ..ahány ház,annyi szokás. Héjastól vagy anélkül,darálva,vagy darabosan ...végtelen ízesítéssel.



Hozzávalók:

  • 7,5 kg sárgabarack..ez a magozott,tisztított mennyiség...félbevágva,héjastól
  • 3 kg cukor
  • 2 vaniliarúd kikaparva
  • 2 citrom karikázva
  • 2 dzsemfix...súlyhoz igazodva
Az előkészített barackot lecukrozom,állni hagyom egy napot,időnként keverek egyet rajta.
Amikor főzöm,először nagy lángon rotyogtatom egy kicsit,majd lassú tűzön,kevergetések
mellett főzöm kb. egy órát,ízesítem is menet közben. Legvégén kapja meg a dzsemfixet.
Közben előkészítettem a steril üvegeket és a forró lekvárt belemerem.Rögtön lezárom,fejre állítom legalább 10  percre.Mikor készen volt,száraz dunszt ,amíg kihűl.Utána irány a polc.
Tudom,én kevesebb cukrot használok...így szeretjük,nem romlik meg.



Jó étvágyat kívánok ,,Mari


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése