2016. július 22., péntek

Rebarbara lekvár

Rebarbarát már levesformájában megszerettem...a pikáns,savanykás íze finom.
Barátunktól kaptam egy jó köteget..bevállaltam a rebarbaralekvárt.
Azt hiszem máskor is fogok főzni,mert nagyon különleges,finom lekvár lett belőle.



Hozzávalók:
  • 1,5 kg tisztított rebarbara ...tisztítva,darabokra vágva
  • 1 citrom héja nélkül,karikázva
  • 40 dg cukor
  • 2 vaniliás cukor
  • 3dl víz
  • dzsemfix
A darabokra vágott rebarbarát  lecukrozom..állni hagyom,majd ráöntöm a vizet,vaniliáscukrot,citromot...és kb egy órát lassú tűzön főzöm,majd hozzáadom a dzsemfixet.
Üvegeket közben előkészítem.
Ha készen van a lekvár ,üvegekbe töltöm...lezárom..fejre állítom kb. 5 percet.
Utána száraz dunszt.Másnap polcra helyezés.
Nagyon finom,pikáns,kissé savanykás az íze.
El tudom képzelni egy finom sült hús mellé.



Jó étvágyat kívánok..MARI

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése