2016. október 11., kedd

Dagadó töltve--juhtúróval,spenóttal

Spenót minden formában jöhet!!Volt egy kisebb dagadó húsim,meg spenót,olyan gombóc
formájú...fagyasztott....egy kis juhtúróm...nem is sorolom.....akkor töltött husi lesz.
Gyorsan összeszedtem a hozzávalókat...betöltöttem a húsit---irány a sütő.
Eredmény..egy csodás,különleges ízű hús lett.










Hozzávalók:

  • 70-80 dg dagadó felszúrva
  • sertés fűszerkeverék
  • 1 zacskó mirelit spenót--gombócos forma
  • 2 db zsemle,tejben áztatva--kinyomva
  • 1 db tojás
  • 1 kis doboz/120 gr/ juhtúró
  • fokhagyma
  • só,bors,pötty szerecsendió 
  • 1 hagyma,1paprika 1 paradicsom a hús mellett sül.
  • vaj
Két kanálnyi vajon a fokhagymát megfuttatom,majd a spenótot hozzáadom,sózom,borsozom,
szerecsendióval is megszórom,párolom kb. 5 percet,majd hagyom kihűlni.
Utána tálba teszem...zsemle,tojás,juhtúró is belekerül,jól összedolgozom.
A dagadót megtöltöm a finom töltelékkel,hústűvel összefogom,befűszerezem a sertés keverékkel.
Jénaiba teszem,mellé a hagyma,paprika,paradicsom kerül,leöntöm olajjal és adok hozzá egy fél bögre vizet.Tetejét is ráteszem,majd a sütőben pirosra sütöm.
Krumplipürével tálalom.






Jó étvágyat kívánok..MARI

1 megjegyzés:

  1. Nagyon jó ötlet!!! Csirkemellet töltöttem juhtúróval és spenóttal, ínyenc finomság. Ezt a variációt megjegyzem, a töltött dagadó is kedvencem.

    VálaszTörlés