formájú...fagyasztott....egy kis juhtúróm...nem is sorolom.....akkor töltött husi lesz.
Gyorsan összeszedtem a hozzávalókat...betöltöttem a húsit---irány a sütő.
Eredmény..egy csodás,különleges ízű hús lett.
Hozzávalók:
- 70-80 dg dagadó felszúrva
- sertés fűszerkeverék
- 1 zacskó mirelit spenót--gombócos forma
- 2 db zsemle,tejben áztatva--kinyomva
- 1 db tojás
- 1 kis doboz/120 gr/ juhtúró
- fokhagyma
- só,bors,pötty szerecsendió
- 1 hagyma,1paprika 1 paradicsom a hús mellett sül.
- vaj
Két kanálnyi vajon a fokhagymát megfuttatom,majd a spenótot hozzáadom,sózom,borsozom,
szerecsendióval is megszórom,párolom kb. 5 percet,majd hagyom kihűlni.
Utána tálba teszem...zsemle,tojás,juhtúró is belekerül,jól összedolgozom.
A dagadót megtöltöm a finom töltelékkel,hústűvel összefogom,befűszerezem a sertés keverékkel.
Jénaiba teszem,mellé a hagyma,paprika,paradicsom kerül,leöntöm olajjal és adok hozzá egy fél bögre vizet.Tetejét is ráteszem,majd a sütőben pirosra sütöm.
Krumplipürével tálalom.
Jó étvágyat kívánok..MARI
Nagyon jó ötlet!!! Csirkemellet töltöttem juhtúróval és spenóttal, ínyenc finomság. Ezt a variációt megjegyzem, a töltött dagadó is kedvencem.
VálaszTörlés