Mondhatom sikerült,hozzá a kedvenc a puliszka,az sem sima,hanem minden jóval tele,meg egy kis tésztácska,ha valaki nem kedveli a puliszkát.
A szaftos húsit jobb előző nap elkészíteni, az ízek jobban összeérjenek.
Hozzávalók--4 -5 főre
- 1 kg marhahús elegyesebb.....vékony csíkokra vágva
- 600 gr gomba,tisztítva..vékonyra vágva
- 1 szelet házi füstölt szalonna...csíkozva
- 2 hagyma kockázva
- 2 gerezd fokhagyma kockázva
- fél paprika...kockázva
- 3 kanál sűrített paradicsom
- fél pohár száraz vörösbor
- só,bors,oregano,kevés pirospaprika,babérlevél
- sűrítéshez ...1 tejföl,liszt
- puliszkához:
- 20 dg kukorícadara
- 1 kis cukkini ,héjastól kockázva
- 10 dg juhtúró
- 1 lilahagyma...kockázva
- fél zacskó penne tészta kifőzve
A szalonnát abban az edényben sütöm ki,amiben főzni fogok,majd kiszedem.
A húst nagy lángon,olajat hozzáadva , kis adagokban pirítom,majd ezt is kiszedem.
Ha kell még adok hozzá olajat ,hagymát ,fokhagymát üvegesre ,majd a paprika,gomba,pirospaprika,sűrített paradicsom következik.
Hozzáadom a szalonnát,húst,fűszereket,vörösbort...kb. 3-5 percig rotyogtatom,majd lassú tűzön
puhára főzöm.
Tejfölös,lisztes sűrítést csinálok....ha kell még csípős paprikával ízesítem.
Puliszkát elkészítem...majd hozzáadom a juhtúrót,nyers cukkinit,hagymát...óvatosan összekeverem.
Tésztát kifőzöm.
A szaftos húsit...nevezhetem tokánynak......puliszkával,tésztával tálalom.
Jó étvágyat kívánok...MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése