Először a gánicáról vagy dödölléről pár szót....még nem készítettem ezt a változatot.
Krumplival,liszttel,szalonnával,hagymával ....isteni köret lett.Magában is tökéletes.
Hogy miért esett a választás a gánicára???
Szaftos csirkeszárnyat,kacsazúzát alkottam...így most erre csodás köretre gondoltam.
Hozzávalók:
Gánicához.
- 3 db krumpli...kockázva
- kb.35 dg liszt
- 15 dg házi füstölt szalonna,kockázva
- 1-2 db hagyma kockázva
- olaj,tejföl
A kockázott krumplit felöntöm vízzel...épp ellepje,sózom...puhára főzöm...a saját levével összetöröm.
A szalonnát külön megsütöm,kiszedem,majd a hagymát pirítom.
A lisztet zsiradék nélkül picit megpirítom,majd a szalonna felével,a pürés krumplival
összedolgozom egy masszává...alatta ég a gáz.
Teflonba a szalonnás zsírba kanállal beleszaggatom,kicsit megpirítom,majd egy jénaiba beleteszem meglocsolom a hagymával ,maradék szalonnával ...tetejére tejföl kerül...sütőbe még jól átforrósítom....készen is van.
Szaftos finomság
- 1 tálca csirkeszárny,tisztítva,kettévágva
- 70 dg kacsazúza,tisztítva,félbevágva
- 2 szelet házi füstölt szalonna kockázva
- 1 hagyma kockázva
- 2 gerezd fokhagyma kockázva
- 3-4 kanál sűrített paradicsom
- 4-5 babérlevél
- só,bors,pirospaprika,chilidara
A szalonnát megpirítom,ráteszem a hagymát,fokhagymát...majd a pirospaprikával pörköltalapot készítek....beleteszem a szárnyat,zúzát..hozzáadom a paradicsompürét,kevés vizet....ízesítem....puhára főzöm....sűrű szaftos legyen.
Gánicával tálaltam.
Jó étvágyat kívánok...MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése