Már többször sütöttem a mostani változatot,de több zöldfűszer került bele...természetesen sült szalonna is......finom lett ,melegen,hidegen mindegy .
Hozzávalók:
- 250 gr boglyas metélt
- 250gr túró,félzsíros
- 250 gr tejföl
- 150gr szalonna kockázva,kisütve
- só,fokhagymapor,kapor,metélőhagyma
- 1 réteslap
A szalonnát kisütöm....tésztát megfőzöm sós vízben,leszűröm.A túrót a tejföllel,sült szalonnával és 3 kanál zsírjával összekeverem,fűszerezem.A réteslapot kettéveszem,laponként megkenem a sült szalonna zsirjával...a túróstészta felét a megkent lapokra teszem,feltekerem,
megszúrkálom.....ugyanígy a másik adagot is elkészítem.
Sütöpapírral bélelt tepsibe teszem,tetejét is megkenem a sült zsírral.Sütőben pirosra sütöm.
Tálaláskor a tetejére kerül a maradék sült szalonna.
Most magában fogyasztottuk...tejfölt lehet mellé adni,ha valaki kéri.
A maradékot hidegen ettük....nekem még finomabb .
Jó étvágyat kívánok....MARI
megszúrkálom.....ugyanígy a másik adagot is elkészítem.
Sütöpapírral bélelt tepsibe teszem,tetejét is megkenem a sült zsírral.Sütőben pirosra sütöm.
Tálaláskor a tetejére kerül a maradék sült szalonna.
Most magában fogyasztottuk...tejfölt lehet mellé adni,ha valaki kéri.
A maradékot hidegen ettük....nekem még finomabb .
Jó étvágyat kívánok....MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése