Lehet egy kicsit fura köret ,de egy kis sült krumpli is volt hozzá.
Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb /nagyobb méretű
- csirke fűszerkeverék
- bors,rozmaring
- 1 db alma ..gerezdre vágva
- Töltelékhez:3 db zsemle,3 tojás,1 hagyma,5db csirkemáj,só,bors,metélő,petrezselyem
- csicserisalátához: 1 üveg csicseriborsó,1 zacskó kész ,főtt cékla,1 nagy lilahagyma,1 zacskó mini mozzarella,áfonya,ribizli,cékla chips,petrezselyem,só,bors,oregano,olaj
- egyforma méretű krumplik
A combokat tisztíytás után fűszerezem--félreteszem.
Elkészítem a tölteléket...hagymát megpirítom kicsit olajon,majd a csirkemájat is hozzáadom,jól átsütöm,hagyom kihűlni...majd az áztatott zsemlét,tojásokat is hozzáadom,fűszerezem,jól összedolgozom.
A combok bőrét fellazitom,hogy tölteni lehessen...a finom májas,petrezselymes tölteléket a böre alá helyezem....nem tüzöm le semmivel...sütőtálba helyzem...olajjal meglocsolom,majd a sütőben pirosra sütöm.....utolsó 10 percben teszem hozzá az almát,zöldfűszereket.
Természetesen mindig marad a töltelékből,ezt vajjal kikent jénaiba téve külön megsütöm.
A salátát is elkészítem. Egy nagyobb serpenyőben a szeletbe vágott lilahagymát olajon pirítom,majd a kockázott fött céklával is pirítom egy kicsit,aztán a lemosott,csöpögtetett
csicseri is belekerül.só,bors,chilidara,oregano,kevés balzsamecet adja meg az igazi ízét.
Tálaláskor egy szép tányérra teszem.,rákerül a mozzarella a gyümölcsök,céklachipsz petrezselyem.
A krumplit tisztítom...általában keresztbe kettévágom,sós vízben megfőzöm....leszűröm,
forró olajon körbepirítom,ezt is petrezselyemmel szórom meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése