változata.Nagyon megkedveltük sokszor készítem sültek mellé.Finom!
Hozzávalók:
- 1 db börös malackaraj
- 1 db vékony füstölt kolbász--héja nélkül
- sertés fűszerkeverék,durvabors,oregano,mustár,fokhagymapor
- 1 sütözacskó
- aszalt vörösáfonya
A befűszerezett megkent malackarajt éles késsel felszúrom,majd a kolbászt belevezetem,végül zsineggel körbetekerem.Sütőzacskóba helyezem,megöntözöm olajjal és egy kerámia sütöbe helyezem.Lehet 2 nappal sütés előtt befűszerezni ,hűtöbe pácolódni.
Sütéskor 180 fokon sütöm,míg pirosodik,majd a zacskót felvágom ,a vörösáfonyát ráhelyezem a húsra---készre pirítom....hűlni hagyom.Én hidegen szelem.
saláta:
- fél fej káposzta--reszelve
- 1 fej hagyma reszelve
- 2 sárgarépa reszelve
- öntet:
- fél pohár majonéz
- fél tejföl
- fél főzőtejszín
- fél evő mustár
- 2 teás méz
- fél evő majonézes torma
- só,bors,petrezselyem,oregano
A sárgarépát,káposztát,hagymát sózom fél órát állni hagyom...majd jól kinyomkodom.
Az öntet hozzávalókat összekeverem--ízesítem és a zöldséggel összekeverem..petrezselyemmel megszórom....hűtőbe teszem.
Tálaláskor a sültet felszelem,díszítem--salátával fogyasztjuk...
Finom hidegtál lett.
Jó étvágyat kívánok..MARI
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése